0

אודות

הביתה הוקם בשנת 2011 ע"י דנה אלון, עדי מנור ותמר לביא.
אנחנו נשים, אימהות ומלקטות שאוהבות יופי, עיצוב נוחות ואנשים.
אנחנו מזמינות אתכם "הביתה" לחקור אתנו את המושג הכל כך אישי הזה דרך אביזרים וחפצים, טקסטים אישיים ושיתוף חברתי.
יחד אתכם להתרגש, לחדש, לגלות ובעיקר ליהנות.

להמשך קריאה >

קטגוריות

ארכיון

אינסטוש

הביתה עושות פסח עם חברים

05.04.2014
הביתה עושות פסח עם חברים

תוך כדי שאנחנו נמצאות בשיא ההכנות ליריד עיר החלומות, עינת וגבי "מפעם" מתקשרות. הן כמובן התחילו בהתנצלות שזה בטח לא הזמן וכ"ו... אבל, "אולי נעשה משהו יחד לקראת פסח?" והמשיכו שגם אייל מ"המעדנייה" אתנו. האמת, זה באמת לא היה בדיוק הזמן, אבל ישר אמרנו כן! כשנגמר היריד וסטודיו "הביתה" היה מסודר, רקחנו יחד את הפרטים.

חשבנו על שולחנות חג שיתאימו לנו, כאלה שנערוך אצלנו בבית. שולחנות שמשלבים ישן עם חדש, שולחנות שערבוב הצלחות ושאר הכלים יוצר עניין ויופי צבעוני, כי ביננו, לרובנו אין סטים שלמים של צלחות ע"פ מנות  או סכו"ם שמגיע בתיבה מהודרת, ועדיין ניתן ליצור שולחנות חגיגיים ויפים ממה שיש, עם השלמות קטנות וראש פתוח ויצירתי.

אייל הכין מנות חגיגיות שבהן מככבים מוצרי מזון קלאסים של שולחן הסדר (דגים, חזרת, חרוסת) אבל כשאייל נוגע באוכל הוא לוקח אותו למקום שלו לגמרי – מקום ממש טוב, טעים מאד, ויפה כל כך – ממש כמו יצירת אמנות.

בבוקר התכנסנו כולנו בבית המהמם של עדי ("הביתה") בגבעת עדה לצילומים. עינת וגבי "מפעם" הגיעו עמוסות בכלי וינטאג', מפות, אגרטלים ועוד המון דברים יפים מהחנות הנפלאה שלהן בשוק הפשפשים בחיפה. כן בחיפה יש שוק פשפשים שוקק ונהדר, ואם לא ידעתם, הנה עכשיו אתם יודעים, ואנחנו רק אומרות ששווה לכם להכיר ומאד מומלץ לבקר בחנות הקטנה והמטריפה של הבנות שם.

אייל הגיע עם עשרות כלי פלסטיק ובהם חומרי גלם טריים, מסודרים כל אחד למופת, מוכנים לידי האמן שלו שייצרו בהם מאכלים שטעמם מאלף, אחרי שהתגברת על הפחד להרוס את יופיים.

אורה הצלמת הגיעה עם המצלמה והמון התלהבות. כולנו מסדרים ויוצרים, והיא לא מפסיקה לתקתק עם המצלמה מסביבנו תופסת עוד ועוד זוויות, מתארת מהעיניים שלה את ההכנות מאחורי הקלעים.

ואנחנו פשוט ארזנו את כל מה שיש בחנות, כדי שנוכל לאלתר תוך כדי הצילומים כמו שאנחנו אוהבות.

שולחן מפגשים ונישנושים

שולחן נמוך, ישיבה נינוחה על כריות, כוס יין מקדימה לארבעת הכוסות המסורתיות, ומאזטים טעימים וקלילים שיאפשרו לכם לצלוח את קריאת ההגדה.  שולחן מזמין, לא רשמי ועם אמירה אישית. אנחנו בחרנו בשחור ולבן שיוצרים בסיס טוב. הוספנו כוסות יין מזכוכית שקופה וכרטיסים אישיים לכל סועד מכרטיסי הברכה החדשים של "הביתה".

כלי אמייל, צלחת פסח וסכו"ם "מפעם"// כרטיסי ברכה, בקבוק מים, עששית וכלי הגשה למלח ופלפל "הביתה".

שולחן בשדה

האביב שהתפרץ בפרחיו הצהובים מסביב לבית משך אותנו להציב שולחן באמצע שדה פרחים קטן. על מפת וינטאג' לבנה ערכנו שולחן שכולו צבעוניות משמחת. כלי קרמיקה, זכוכית ואמייל בכחול, ירוק וצהוב. שילוב אקלקטי בין צלחות וקעריות בסגנונות שונים זה מזה, יוצר המון עניין על השולחן לצד תחושת ביתיות חמימה.

מפה וכלים "מפעם"

שולחן חגיגי

בשולחן הזה מנחים אותנו הצבעוניות והחומריות של הכלים. בחרנו שילוב צבעים מאופק על סקלת שחור/לבן/אפור וחיממנו את הצבעוניות הזאת עם צבעים טבעיים - עץ וצמחים ירוקים. החומרים הם זכוכית שקופה או מעט תכלכלה, אמייל לבן ועץ. השילוב יוצר שולחן מאד חגיגי אבל לא רשמי ומתאמץ, שנותן הרבה כבוד לאוכל שמוגש לשולחן. במקום הגפילעפיש האפרורי אייל מציע מנה ראשונה, מעט חריפה ומלאת טעם.

תבשיל חומוס, עגבניות, ארטישוק ירושלמי וכופתאות דג מאודות

מצרכים ל – 4 מנות:

כוס חומוס (מושרה לילה במים קרים)

5 יחידות של ארטישוק ירושלמי קלוף

5 עגבניות קלופות

צרור כוסברה

4 שיני שום

כף וחצי רסק עגבניות

כפית פפריקה מעושנת (אפשר גם פפריקה מתוקה)

כפית פפריקה חריפה

כף מיץ לימון

4 כפות שמן זית

כפית לימון כבוש קצוץ

3 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

2 פלטים של דג ים ללא עצמות ועור

כוס שמנת מתוקה

כפית טימין מופרד

אופן ההכנה:

מעלים סיר עם מים קרים וחומוס לאש בינונית ומבשלים עד שמתרכך.

קוצצים את העגבניות, הארטישוק הירושלמי ושיני השום לקוביות קטנות.

בינתיים מחממים סיר עם שמן זית, רסק עגבניות וכל התבלינים, מבשלים 2 דקות, מוסיפים את קוביות הירקות כולל השום והלימון הכבוש. מבשלים על אש נמוכה 4 דקות, ומוסיפים את החומוס המבושל והמים. מכסים את הסיר  ומבשלים בערך שעה. חשוב לבדוק מדי פעם את כמות הנוזלים בתבשיל, אפשר להוסיף מים אם חסרים נוזלים.

כופתאות דג הים:

במערבל מזון טוחנים את פילה הדג, טימין וקמצוץ מלח ים. תוך כדי טחינה מזלפים לאט את השמנת המתוקה עד היווצרות מוס. מעבירים לשקית זילוף ושומרים שעה במקרר.

לפני ההגשה מחממים סיר עם מסננת שטוחה (נאפה) על נייר אפייה מזלפים את מוס הדג עד לגודל של כדור פינג פונג, מעבירים למסננת ומכסים. זמן האידוי הוא בערך 2-3 דקות.

להגשה מסדרים את התבשיל בכלי הגשה, מעליו מניחים את הכופתאות, ומפזרים מעט מלח גס וכוסברה קצוצה.

בתאבון.

כלי אמייל לבנים, בקבוק יין, צלחות וקעריות "מפעם"// מפה, בקבוק מים, אגרטל, כפות עץ "הביתה".

שולחן קינוחים

מתוק שמשי וצבעוני – אלו המילים שקפצו לנו לראש כשחשבנו על שולחן הקינוחים. בחרנו כלים בכחול, ירוק, צהוב וזהב ואת כל השאר עשו קעריות סלט הפרות הרענן והמעולה שאייל הכין.

כלים "מפעם"// דלי פח "הביתה"

כולנו חיכינו שיסתיימו הצילומים  כדי שנוכל להתחיל לנשנש מהאוכל הטעים והמגרה שאייל הכין. 

והנה תמונה קבוצתית של נבחרת ההפקה, ככה לסיום יום מקסים במיוחד ולמזכרת. אנחנו מזמינות אתכם לקרא קצת יותר על כל אחד, ממש פה למטה, מתחת לתמונה.

אייל ג'ימשי - "המעדנייה": חי 7 שנים בניו יורק. למד בבית הספר institute of culinary education ,עשה סטאג' במסעדות  בניו יורק ועבד במסעדת "אוגוסט". כשחזר לארץ עבד כסו שף במסעדת "מוסקט" במצפה הימים ואחרי הפוגה נוספת בניו יורק, חזר לארץ ועבד במשך שנתיים ב"כתית" כסו שף של מאיר אדוני. המעבר לעמק יזרעאל הביא אתו החלטה לצאת לעצמאות וביום בו נולד בנו הוא פתח את קייטרינג "המעדנייה". הקייטרינג מתמחה באירועים עד 300 איש. האוכל שאייל יוצר מתאפיין במוצרי גלם משובחים, ירקות אורגנים, ודגש על טעמים מעודנים ומדויקים ואסתטיקה מוקפדת של כל מנה.

אורה כהן - צלמת: ניהלה 7 שנים את סטודיו בורוכוב בתל אביב, עבדה בבית הספר מינשר, ועברה לגור בכרכור לפני 7 שנים. בשנים האחרונות צילמה בעיקר אירועים ופורטרטים, אבל לאחר שצילמה מספר פרויקטים של צילום חלל (ביתה של רונה קינן, צימרים ובתי עסק) נדבקה בחיידק ופתחה את "נפגשנו" - פרויקט למיתוג העסק. אורה כותבת ומצלמת "עסקים שלא נמצאים על הכביש הראשי" - כך היא מגדירה את זה, וחושפת אותם לקהל רחב יותר.

גבי ועינת - "מפעם": הכירו בחיפה, ופתיחת החנות בשוק הפשפשים היא התגשמות  חלום אישי של כל אחת מהן. חנות "מפעם" מתמחה בכלי בית וריהוט לצד פריטים מפרוקים : חלונות, תריסי עץ, דלתות ועוד. כל הפריטים בחנות נבחרו בהקפדה על ידי השתיים, ומחשבה רבה מושקעת בסידור החנות בצורה נגישה שממחישה ללקוח כיצד הפריטים ייראו בביתו. הקסם האישי שלהן והחנות המזמינה ושופעת האוצרות, מושכים לקוחות מכל הארץ ורבים מהם הפכו את החנות לנקודה קבועה לחזור אליה בכל ביקור בשוק. בקרוב הן יעברו לחנות גדולה יותר שתוכל להכיל את העסק המתרחב, אבל הן מבטיחות לשמור על אותה אווירה בדיוק.

עדי, דנה ותמר - "הביתה": תוכלו ללמוד עוד עלינו כאן.

תודה לכול השותפים המקסימים שלנו, שכל אחד הביא את עצמו לפרויקט הזה עם הייחוד שלו וברוח טובה ונעימה במיוחד. היה לנו כיף גדול!

חג שמח וחופשות נעימות.

שלכם

דנה, עדי ותמר

 

מספר כסף וירטולי יכול להכיל מספרים בלבד קופון פג תוקף או לא תקין קופון נוצל במלואו קוד קופון לא חוקי קופון זה דורש עגלה בשווי גבוה יותר = שדות חובה הקופון נמצא מוודא סכומים