תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו ?השאירו פרטים ונחזור אליכם

כלי יציקה למטבח במחירים משתלמים

בשנים האחרונות אנחנו פוגשים הרבה תוכניות בישול וקולינריה מהארץ ומהעולם ומקבלים מתכונים וסרטוני יוטיוב סביב בישול. כל אלו העלו למודעות לא רק טעמים ושיטות בישול אלא גם את הכלים המשמשים לבישולים, החל מסכינים, ועד מחבתות וסירים. מונחים כמו, סיר יצוק, מחבת מברזל מחושל, ציפוי טלפון או אמייל ואחרים הפכו לשגורים ומוכרים. אז הנה כל המידע שאתם צריכים על כלי יציקה.

 

סוגי חומרים של כלי בישול

כלי בישול מיוצרים ממגוון של חומרים. החומר משפיע על המשקל, האיכות, שיטת הבישול, מידת החום ועוד מדדים. החומרים המוכרים ביותר הם: קרמיקה, זכוכית, במבוק, סיליקון, פלדה, נירוסטה, אלומיניום וברזל. כלים מברזל מתחלקים לרוב לכלי מברזל טבעי וכלים מברזל יצוק.

 

כלים יצוקים

כשאנו מדברים על  כלי יציקה אנו מדברים על כלים עשויים מברזל. ברזל הוא המתכת הנפוצה ביותר ועוד בימי קדם נחשב לחומר חשוב שהשפיע על התפתחות האנושות. בשונה ממתכות אחרות, הברזל אינו מכיל חומרים רעילים, הוא עמיד בפני דרגות חום גבוהות ובעל יכולת הולכת חום גבוהה. בעקבות כל אלו הפך הבישול בכלי ברזל לדרך הבישול המועדפת ביותר על שפים וטבחים.

 

ברזל טבעי וברזל יצוק

כלי בישול מברזל טבעי כשמו כן הוא, נוצר מברזל גולמי וטהור שחומם לטמפרטורה גבוה מאד ויצרו ממנו כלי בישול.. לעומתו, כלי  בישול מברזל יצוק עשוי מתרכובת של כמה סוגי ברזל שהותכו יחדיו ויצרו מהם כלי בישול שונים. שני הסוגים מחזיקים זמן רב אך תחזוקת הניקיון שלהם יחסית גבוהה.

 

יתרונות לכלי יציקה

זמן בישול – כלי יצוק מתחמם לאט יותר, שומר על חום אחיד ומאפשר בישול ארוך בלי שהאוכל יישרף (גם בבישול על אש חיה כמו מדורה או גחלים), לעומת סיר או מחבת מברזל טבעי שיותר מתאימים לבישולים קצרים ומהירים. עמידות – הברזל היצוק חזק וקשה יותר לעומת כלי מברזל טבעי ולכן מחזיק מעמד יותר.

 

טפלון או אמייל?

בכדי להקל על ניקיון כלים מברזל טבעי וברזל יצוק (חייבים ניקיון ידני), ולמנוע פליטת חלקיקי ברזל החלו לצפות אותם בחומר מגן כמו טפלון או אמייל. אמנם לחומרים הללו יש עוד יתרונות כמו, סיוע במניעת חלודה, שימוש במעט שמן, אך האם הם חומרים מסוכנים?

לרוב התשובה היא: לא מסוכן עד שהופך למסוכן בכך שהציפוי מתחיל להתקלף. את תהליך ההתפוררות קל לזהות כששבבים מהטפלון או אמייל מתחילים להתקלף. למניעה המצב הזה מומלץ לא לגרד את הכלי עם כלים חדים, להשתמש בכלים מעוגלים מעץ או סיליקון.

 

לסיכום

בשנים האחרונות הבישול הפך למגוון, עשיר והחלו לתת יותר ויותר דגש לחומרי הגלם, לשיטות הבישול ואיתם גם לסוג כלי הבישול וההתאמה שלו. באם בישול הוא התחביב או המקצוע שלכם חשוב שתכירו את עולם כלי היציקה.

מִטְבָּח

אהבתם את מה שקראתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם