תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו ?השאירו פרטים ונחזור אליכם

כמה עולה להכשיר מטבח של מסעדה לפסח?

ניחוח חומרי הניקוי שעולה מכל עבר מבשר על האביב שמתקרב ועמו מגיע חג הפסח. עובדה זו הובילה אותנו להעלות מספר מדריכים לרשת שיציגו מידע רלוונטי שיאפשר לכם להכין את עצמכם לקראת החג. הפעם נתמקד בבעלי מסעדות ונציג את המידע העדכני אודות העלויות של הכשרת מטבח. קראו את השורות הבאות בעיון ותגלו את האינפורמציה הדרושה לכם.

 

הקדמה: הכשרת מטבח – מה זה אומר?

בחרנו להתחיל בהסבר קצר אודות ההליך שמתבצע במסעדות שרוצות לפתוח את דלתותיהן לקהל הדתי במהלך חג הפסח. מדובר בהליך שמתבצע על ידי חברה שהוסמכה לדבר. זו מבצעת את ההליכים הבאים:

  • הכשרת המטבח והסרה מלאה של שאריות חמץ
  • שריפת החמץ (לחם, דגנים, פסטה וכו')
  • בדיקה קפדנית אודות כשרות מוצרי המזון שיוגשו במסעדה במהלך החג
  • הכשרת הצוות ועוד

בחרנו להציג את מידע זה תחילה, כדי להסביר שמדובר בתהליך מורכב שהתמחור שלו עשוי להשתנות ממסעדה אחת לאחרת.

באתר חב_ד

חובות בהכשרת המטבח לפסח

בפסקה הבאה נעסוק בחובות אשר יש לבצע כאשר אנו מכשירים מטבח לפסח, כחלק מן התהליך ישנה חובה הלכתית למכור את החמץ לגוי. אחת הדרכים למכור את החמץ היא דרך האינטרנט, ניתן לבצע מכירת חמץ אונליין באתר חב"ד – Hametz.co.il.

העלות הממוצעת

בירור שערכנו בנושא העלה שמדובר בתהליך שמתומחר לעיתים לפי עבודה יומית. כך שאתם עשויים לשלם מעל 1,000 ₪ ליום עבודה בודד. נדגיש שכל חברה מגדירה אחרת את שעות העבודה שלה, כך שיש חברה שתעבוד מהבוקר ועד שעות הערב, בעוד חברה אחרת תספק שירות למספר שעות בודדות.

 

טיפ חשוב לסיום: תתמקדו באיכות ההכשרה

חשוב שתדעו שעליכם להתמקד באיכות של הכשרת המטבח. שכן, מתן תשומת לב לעלות עשויה להוביל לקבלת שירות שיתגלה כלא מקצועי. נדגיש שיש חשיבות רבה בכל הנוגע לניקיון יסודי של מסעדה לחג הפסח. הרי אתם אחראיים על מסירת מנות כשרות שיוגשו לסועדים רבים שמקפידים על אורח חיים דתי. נמליץ בהזדמנות זו שלא להתמקד בעלות השירות, משום שאתם עשויים לקבל הצעת מחיר נמוכה מאוד מצד חברות שאינן מנוסות והן עשויות לגרום לנזק רב ולפגוע בשם הטוב של העסק שלכם. בחרו בהכשרה מקצועית ותניחו בצד את עניין העלות, כדי שתוכלו לבצע את ההליך בלב שלם.

 

השורה התחתונה

העלות של הכשרת מטבח של מסעדה לפני חג הפסח משתנה בהתאם לקריטריונים שהוצגו לעיל. כעת ברור לכם שתצטרכו לשים דגש על איכות ההכשרה ולא על העלות, כדי שתוכלו להיות בטוחים בכך שתגישו מנות כשרות לבאי המקום. נאחל כעת שיהיה לכם ולסועדים שלכם חג שמח וכשר.

חג פסח

אהבתם את מה שקראתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם