תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו ?השאירו פרטים ונחזור אליכם

סוגי הבשר הטובים ביותר לצלייה ועישון

צלייה ועישון הן שתי שיטות פופולריות לבישול בשר שאנו הקרניבורים נהנים מהן במשך מאות שנים. בין אם אתה מאסטר ותיק במטבח או טבח מתחיל, בחירת סוג הבשר הנכון היא קריטית להשגת הטעם והמרקם המושלמים. עם כל כך הרבה סוגים שונים של בשר לבחירה, זה יכול להיות קשה לדעת מאיפה להתחיל.

במאמר זה, נחקור את סוגי הבשר הטובים ביותר לצלייה ועישון, ונדגיש את המאפיינים הייחודיים שלהם ואת הטכניקות הטובות ביותר לבישולם לשלמות. מחזה עדין ועד צלעות כבש עסיסיות, אנו נסקור את כל מה שאתה צריך לדעת כדי להפוך למאסטר על הגריל או המעשנת. אז הדלק את הגריל או המעשנת שלך והתכונן לגלות את סוגי הבשר הטובים ביותר לבישול הבא שלך!

 

על הגריל! 2 נתחים מושלמים

צלייה על הגריל היא שיטת בישול פופולרית שאפשר ליהנות ממנה כל השנה, בין אם אתם מבשלים לחברים או פשוט נהנים מארוחה עם המשפחה. כשמדובר בצלייה, בחירת נתחי הבשר הנכונים היא קריטית להשגת הטעם והמרקם המושלמים. בפסקה זו נחקור 2 נתחי בשר המומלצים ביותר לצלייה על הגריל, כל אחד עם הטעם ושיטת הבישול הייחודיים לו. אך גם אם אין לכם גריל מקצועי בבית – אל דאגה! כל הנתחים הללו יהיו מצוינים גם על מנגל פחמים מומלץ.

ברביקיו פחמים

סטייק ריבאיי

סטייק ריבאיי הוא נתח בקר הידוע בטעמו העשיר ובמרקם הרך. הסטייק משויש היטב עם שומן, מה שעוזר לשמור אותו לח ועסיסי במהלך תהליך הצלייה. הריבאיי הוא נתח בשר רב-תכליתי שניתן לבשל במגוון מידות עשייה, ממדיום ועד עשוי היטב, בהתאם להעדפה שלך.

דבר זה  הופך אותו לבחירה פופולרית לצלייה, מכיוון שניתן ליהנות ממנו יחד עם אנשים שונים עם טעמים שונים. הריבאיי הוא גם נתח בשר עבה יחסית, מה שאומר שהוא יכול לעמוד בחום הגבוה של הגריל מבלי להתייבש או להתקשות, כל הסיבות הללו ועוד הופכות אותו לאידיאלי לצלייה בחום ישיר, על גריל גז או פחמים.

 

צלעות טלה

צלעות טלה הן בחירה פופולרית לצלייה בשל מספר גורמים. ראשית, צלעות טלה הן נתח בשר רך שמתאים היטב לשיטות בישול בחום גבוה כמו צלייה. הבשר בעל טעם טבעי ובעל מרקם עדין שניתן להעצים בצלייה. שנית, צלעות טלה קטנות יחסית, מה שאומר שהן מתבשלות במהירות וקל לטפל בהן על הגריל. זה הופך אותם לאפשרות נוחה לצלייה, במיוחד אם אתה מבשל לקבוצה קטנה יותר של אנשים.

 

מעשנים ונהנים – 2 נתחים מושלמים לעישון במעשנת

בכל הנוגע לעישון בשר, ישנם מספר נתחים המתאימים במיוחד לשיטת בישול זו. בדרך כלל, נתחי בשר קשים (בניגוד לנתחים המתאימים לצלייה) ושמנים יותר הם הטובים ביותר לעישון, שכן תהליך הבישול הנמוך והאיטי עוזר לפרק את רקמת החיבור הקשה של הבשר וכתוצאה מכך להפוך אותו לבשר רך וטעים.

חלק מנתחי הבשר הפופולריים ביותר לעישון כוללים חזה וכתף בקר וירכי עוף. הנתחים האלה כולם זולים יחסית וניתן לתבל אותם במגוון של תבלינים ומרינדות כדי לשפר את טעמם. בסך הכל, עישון היא דרך מצוינת לבשל בשר, והנתחים הללו הם נקודת ההתחלה המושלמת עבור כל חובב בשר מעושן. אז אם עדיין אין לכם מעשנת בשר בבית, הגיע הזמן שתשקיעו בעצמכם ותרכשו מעשנה מומלצת.

ברביקיו פחמים

ירכי עוף

ירכי עוף הן נתח בשר זול יחסית הזמין באופן נרחב, מה שהופך אותם לאופציה משתלמת עבור אלה שרוצים לעשן בשר. כמו כן, ירכי עוף הן נתח בשר בעל טעם שיכול לספוג היטב את טעם העשן, מה שהופך אותו לבשר רך ועסיסי שמתפוצץ מטעם. ירכי עוף הן נתח בשר עבה יותר מה שגורם ללהן להתייבש הרבה פחות מאשר חזה עוף, מה שהופך אותם לאידיאליים לעישון.

בנוסף, לירכי עוף יש תכולת שומן גבוהה יותר מאשר חזה עוף, מה שעוזר לשמור על הבשר לח וטעים במהלך תהליך העישון. בין אם אתם מעדיפים פרופיל טעם חריף או מתוק, ניתן להתאים את ירכי העוף לפי טעמכם. בסך הכל, המחיר הסביר, הטעם, האופי הסלחני והרבגוניות של ירכי העוף הופכים אותן לבחירה מומלצת מאוד לעישון.

 

שורט ריב בקר

שורט ריב, או בשמן העברי צלעות קצרות בקר הן נתח בשר גדול שניתן להגיש במגוון דרכים, מצלעות פרוסות ועד בשר מגורר לכריכים וטוסטים. בסך הכל, הטעם, הקשיחות, הרבגוניות והגודל של השורט ריב הופכים אותן לבחירה מומלצת מאוד לבישול במעשנה. כמו כן השורט ריב הוא נתח קשיח, שכפי שהזכרנו לעיל, הופך אותן למצוינות לעישון במעשנת בשר!

 

לסיכום

הבחירה בנתח הבשר הנכון היא קריטית להשגת הטעם והמרקם המושלמים בעת הצלייה או העישון. לנתחי בשר שונים יש רמות שונות של שומן, רקמת חיבור וסיבי שריר, מה שיכול להשפיע על אופן הבישול והטעם בגריל. על ידי בחירת נתח הבשר המתאים לצרכי הצלייה שלך, אתה יכול להבטיח שהמנות שלך ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם!

ברביקיו פחמים

אהבתם את מה שקראתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם