תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו ?השאירו פרטים ונחזור אליכם

3 מתכונים שאתם חייבים להכין עם הילדים

בשנים האחרונות, תזונה נטולת גלוטן זוכה לתשומת לב משמעותית בתחום התזונה והבריאות. עם מספר הולך וגדל של אנשים שבוחרים בגישה תזונתית זו, חיוני להבין מה כוללת דיאטה נטולת גלוטן, מי יכול להפיק ממנה תועלת, ומהם היתרונות שהיא מציעה. 

 

תזונה נטולת גלוטן

תזונה נטולת גלוטן היא שיטה תזונתית הנמנעת מצריכת גלוטן, חלבון המצוי בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון. עבור אנשים עם מחלת צליאק, רגישות לגלוטן או אלרגיות לחיטה, הימנעות מגלוטן היא חיונית לשמירה על בריאות טובה. על ידי הימנעות ממזונות המכילים גלוטן, כגון לחם, פסטה ומוצרי מאפה, אנשים יכולים להקל על התסמינים ולקדם רווחה כללית טובה יותר. תזונה נטולת גלוטן יכולה להיות תזונה עשירה וטעימה במיוחד, הכוללת בין השאר עוגת שוקולד ללא גלוטן או עוגיות שקדים מפנקות.

תזונה נטולת גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן

רכיבים:

– 200 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו ומעלה)

– 150 גרם חמאה ללא מלח

– 150 גרם סוכר

– 4 ביצים גדולות

– אבקת קקאו

 

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה עגולה גדולה.
  2. ממיסים בקערה חסינת חום את השוקולד המריר והחמאה יחד על סיר עם מים רותחים, תוך ערבוב עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להטמעה מלאה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים כ-25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
  7. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  8. לאחר התקררות מפדרים את החלק העליון של העוגה באבקת קקאו לגימור אלגנטי.
  9. פורסים ומגישים את עוגת השוקולד בפני עצמה או עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.

 

קאפקייקס וניל מיוחד לצליאקים

רכיבים:

– 1 ½ כוסות קמח ללא גלוטן

– 1 ½ כפיות אבקת אפייה

– ¼ כפית מלח

– ½ כוס חמאה ללא מלח, מרוככת

– 1 כוס סוכר

– 2 ביצים גדולות

– 1 כפית תמצית וניל

– ½ כוס חלב

 

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית קאפקייקס בציפוי נייר.
  2. טורפים בקערה את הקמח נטול הגלוטן, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. קרמים בקערה נפרדת את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  5. מוסיפים לתערובת החמאה את החומרים היבשים בהדרגה, לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד.
  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות הקאפקייקס המוכנות, וממלאים אותן בערך ב- 2/3 תכולה.
  7. אופים 18-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא נקי.
  8. מוציאים את הקאפקייקס מהתנור ונותנים להם להתקרר בתבנית כמה דקות לפני שמעבירים אותם לרשת לצינון מלא.

קאפקייקס וניל

חטיפי לימון טעימים

רכיבים:

עבור הקרם:

– 1 כוס קמח ללא גלוטן

– 1/4 כוס סוכר

– 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת

– קליפה מגוררת מלימון 1

 

למילוי:

– 1 1/2 כוסות סוכר מגורען

– 1/4 כוס קמח ללא גלוטן

– 4 ביצים גדולות

– 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

– קליפת 2 לימונים

– אבקת סוכר

 

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את הקמח נטול הגלוטן, סוכר מגורען, חמאה מרוככת וגרידת הלימון. מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מהדקים את התערובת באופן שווה לתחתית תבנית האפייה.
  4. אופים את הקרום בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות או עד להזהבה.
  5. בזמן שהקרם נאפה, מכינים את המילוי על ידי הקצפה של הסוכר המגורען, הקמח נטול הגלוטן, הביצים, מיץ הלימון וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את המילוי על הקרם החם ומחזירים את הכלי לתנור.
  7. אופים 20-25 דקות נוספות או עד שהמילוי מתייצב.
  8. מוציאים את חטיפי הלימון מהתנור ונותנים להם להתקרר לגמרי בתבנית האפייה.
  9. לאחר התקררות, אבק את החלק העליון של העוגיות באבקת סוכר.
  10. חתכו לריבועים והגישו את חטיפי הלימון המרעננים האלה כפינוק מענג.

 

סיכום

תזונה נטולת גלוטן היא תזונה איכותית, המציעה גם בריאות משופרת וגם חוויות קולינריות טעימות. בין אם אדם חולה בצליאק, רגיש לגלוטן, או פשוט מבקש לחקור גישה תזונתית חדשה, אין להכחיש את היתרונות של הימנעות מגלוטן. מרמות אנרגיה מוגברות ועד להנאה מפינוקים מתוקים מעוררי תיאבון, דרך תזונתית זו יכולה להביא שמחה וסיפוק עצומים.

מתכונים

אהבתם את מה שקראתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם